Bli volontär

Bli Volontär

Hos oss blir du en del av ett brinnande team som längtar efter att få göra en personlig skillnad i en eller flera ungdomars liv. För dig som är intresserad av att bli volontär hos oss finns det flera sätt att engagera dig. Välj något av alternativen i formuläret nedan eller skrolla för mer info. Hos oss blir du en del av ett brinnande team som längtar efter att få göra en personlig skillnad i en eller flera ungdomars liv.

Exempel på hur
du kan hjälpa till

 • Läxläsning
 • Övningskörning
 • Praktisk hjälpare
 • Handledare
 • Aktivitetsledare
 • Coach/mentor
 • Extra vuxen
 • Något annat

Se mer om vad de olika punkterna innebär längre ner på sidan.

Våra krav/förväntningar
på dig som ny volontär:

 • Utdrag ur belastningsregister
 • Att du accepterar våra värderingar
 • Introducering av verksamhet och app

Läxläsning

Var med i vår läxläsning där du som volontär oftast får chansen att sitta enskilt med en elev för att lösa skoluppgiften tillsammans. Nivån på läxorna kan variera mycket, men dina största uppgifter är för det mesta att hjälpa eleven att förstå uppgiften, komma i gång och hålla fokus. Detta tillsammans med att bekräfta, uppmuntra och lära känna din elev skapar den kulturen vi önskar i verksamheten.

Inga krav eller förväntningar på pedagogisk utbildning finns hos oss utan du är välkommen som har stor respekt för andra människor och som vill vara med för att hjälpa någon annan att blomma. Ditt leende och ditt tålamod kommer vara kommer räcka långt. Våra tider för läxläsningen är tisdagar och torsdagar kl 17:00-18:30.

Övningskörning

Som en belöning för sina gjorda uppdrag kan våra deltagare köpa övningskörningstimmar med en volontär. Detta är ett spännande tillfälle där du, som volontär, får gott om egen tid med den ungdom du handleder. Våra nuvarande volontärer vittnar om att detta är både roligt och givande då man får lära känna sin elev lite mer och ha chans att prata om vad som helst.

Du som volontär lovar 10 timmar i taget med ambitionen att bli färdig på max 15 veckor. Ni får hjälp att komma igång av vår samordnare och sen sköter ni (du och eleven) bokning av tider själva utifrån när det passar er.

Praktisk hjälpare

I flera av våra verksamheter finns det alltid behov av någon som finns med och hjälper till med praktiska detaljer. Detta handlar till exempel om att ställa fram fika under läxläsningen, möblera om inför en pingisturnering eller städa undan efter en utbildning. Har du öga för vad som behöver göras för att verksamhet ska flyta på, att lokalen ser ren och städad ut eller vad som kan sätta extra guldkant på tillvaron så är du varmt välkommen att lyfta vår verksamhet!

Handledare

Ett av våra fokusområden är arbete, med mål att förbereda våra deltagare för ett liv på arbetsmarknaden. Som en del i detta genomför vi arbetspraktik/arbetsträning. Som handledare följer du med en eller flera deltagare till praktikplatsen och coachar dem att göra ett bra arbete. Detta sker ofta på helgdagar och lov, då deltagarna ej går i skolan. Du som handledare väljer om du vill göra det som en punktinsats eller följa en deltagare över längre tid.

Coach/Mentor

Vissa av våra deltagare har ett intresse av att få ha en vuxen som de kan ta rygg på. Någon som hjälper till att blicka framåt och uppnå sina mål. Tycker du det är kul att hjälpa andra att växa och utvecklas så kanske du är den mentorn de behöver och längtar efter.

Aktivitetsledare

Tycker du det är kul att leda och genomföra aktiviteter så som turneringar, resor, fritidshäng eller annat har vi roliga uppdrag till dig. Du kan vara med som hjälpledare eller ha ett större ansvar utifrån vad du själv är bekväm med. I Neighbourhood har vi terminerna fullspäckade med roliga ungdomsaktiviteter och du är välkommen med din intresseanmälan om att delta i aktivitetsteamet.

Extra Vuxen

Vi stävar i allmänhet efter hög vuxennärvaro i vår verksamhet. Vi upplever att det gör stor skillnad när det finns många vuxna i lokalen. Därför har du en stor roll att spela som kanske inte känner att läxläsning eller aktivitetsledare är din grej, men ändå skulle vilja träffa, bry dig om och finnas till för de ungdomar vi har hos oss. Det handlar ofta om att ställa den där frågan till killen som verkar ha en tuff dag, ha extra tid till den som bara behöver sitta i lugn och ro en stund eller fråga hur det gick med provet förra veckan. Här behövs både du som gillar allra bäst att sitta ner enskilt i lugn och ro och du som gillar att mingla runt och skapa go stämning.

Något annat/Övrigt

Om du inte känner att något av ovanstående passar dig, men har en egen idé om vad du skulle kunna bidra med är du hjärtligt välkommen att presentera din idé för oss.

Intresseanmälan

Jag vill engagera mig inom

9 + 11 =

Samarbetspartners och sponsorer